De MTS Via Vai vaart het hele jaar door op de Rijn en haar zijrivieren inclusief de kanalen. Op wateren waar een 110 meter lange boot met een kruiphoogte van 4.50 meter kan komen kunt u de MTS Via Vai aantreffen.
We varen op dit moment vaste reizen Lichte Chemie met de volgende producten Ethanol / Methanol onder de bevrachting van Gefo Hamburg. Deze reizen laden we veelal in Rotterdam/Antwerpen voor Antwerpen, Marl, Lüdinghausen, Mainz Mombach, Mannheim, Frankfurt am Main, Ludwigshafen, Worms, Beinheim en (soms naar Birsfelden).
De Rijn stroomt door verschillende landen en taalgebieden. Verschillende gedeeltes hebben een eigen naam – wat soms verwarring kan opleveren omdat in verschillende landen en talen verschillende aanduidingen worden gebruikt (Welke Bovenrijn? Welke Niederrhein?). Van Zwitserland langs Duitsland naar Nederland heet de Rijn in het Duits achtereenvolgens: Alpenrhein (Alpenrijn): tot aan het Bodenmeer (gedeeltelijk de grens tussen Zwitserland en achtereenvolgens Liechtenstein en Oostenrijk). De Alpenrijn heeft twee bovenlopen: de Voor-Rijn en de Achter-Rijn, die bij Reichenau (Graubnden), ten westen van Chur, samenvloeien. De Rijn stroomt door het Bodenmeer en vervolgt weer als rivier vanaf Konstanz. Hochrhein (Hoogrijn): vanaf Konstanz (gedeeltelijk de Zwitsers-Duitse grens). Het gedeelte vanaf de samenvloeiing met de Aare wordt door de Zwitsers Niederrhein genoemd. Bij Schaffhausen bevindt zich de Rheinfall, de grootste waterval van Europa.
In Duitsland worden verder de volgende benamingen gebruikt: Hochrhein: tot Bazel (Zwitsers-Duitse grens). Oberrhein (Bovenrijn): tot Bingen (gedeeltelijk de Duits-Franse grens); Mittelrhein (Middenrijn): tot Bonn. Dit gedeelte van het Rijndal is een dal door de Eifel, met onder andere de Loreley als karakteristiek punt. Niederrhein (Benedenrijn): tot aan de Duits-Nederlandse grens. Vanaf Dusseldorf is deze naam ook aanduiding voor een regio: Nederrijn.
In Nederland vertakte de Rijn en zijn delen van de Rijn gegraven ten behoeve van waterhuishouding, veiligheid en navigatie. Verschillende gedeeltes hebben een eigen naam. Waar de Rijn Duitsland verlaat, heet de waterweg in Nederland: Rijn, van Spijk tot Tolkamer (grensrivier met Duitsland), Bijlandsch Kanaal, vanaf Tolkamer tot Millingen, waar de Rijn splitst in: Waal, de zuidelijke tak, via Nijmegen tot aan Woudrichem, thans de hoofdstroom Het gedeelte tussen Tolkamer en Pannerden werd ook wel Boven-Waal genoemd. Vanaf Woudrichem, vanouds de samenvloeiing van Waal en Maas, heet de Rijn Merwede Pannerdensch Kanaal, de noordelijke tak, is het gegraven gedeelte tussen Pannerdense Kop en Angeren, dat aantakt op de Nederrijn. Stroomafwaarts van Angeren bleef de naam als vanouds Nederrijn. de (Gelderse) IJssel splitst zich bij Arnhem van de Nederrijn af en is de op twee na grootste Rijntak. de Nederrijn via Arnhem tot aan Wijk bij Duurstede, tot in de Middeleeuwen de hoofdstroom De splitsing van Boven-Rijn lag vanouds bij Tolkamer.
MTS Via Vai
Het efficiënt en betrouwbaar verschepen van lichte chemische en minerale producten kunt u aan Jan Knol en zijn gecertificeerde personeelsleden overlaten.
De MTS Via Vai is een dubbelwandig gecoat schip, Galvosil 1570 en coating van Hempel.
De lading van de MTS Via Vai bestaat uit lichte chemie en minerale oliën.
Kijk op Marinetraffic om te zien waar de MTS Via Vai nu is.